Καλησπέρα σας, είμαι αρχάριος, δεν ξέρω καθόλου Ισπανικά. Τι προγράμματα έχετε;

Γεια σας! Τα προγράμματα μας είναι πολλών ειδών ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή στο χώρο μας. Κατα κύριο λόγο πρόκειται για τμήματα που με 5ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα από μέσα Οκτώβρη φτάνουν στο Β1.1 τέλη Μαΐου της ίδιας ακαδημαϊκής χρονιάς. Το 5ωρο γίνεται σε δυο μέρες, είτε Δευτέρα και Τετάρτη είτε Τρίτη και Πέμπτη. Αν επιλέξετε το τμήμα της Επικοινωνίας, είναι 3ωρο την εβδομάδα που στο ίδιο χρονικό διάστημα, βγάζει το Α2 επίπεδο.

Τί εννοείτε όταν αναφέρεστε στα επίπεδα αυτά> Α1, Α2, Β1, Β2, C1 και C2;

Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς των Γλωσσών, όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες χωρίζονται στα έξι εξής επίπεδα: Α1, Α2, Β1, Β2, C1 και C2. Αυτό το Πλαίσιο, προσφέρει μια κοινή βάση για τη διδασκαλία και οργάνωση υλικού σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια ή εξετάσεις σε όλη την Ευρώπη. Βάσει του Common European Framework σχεδιάζονται τα επίπεδα γλωσσομάθειας, η οργάνωση του διδακτικού υλικού για κάθε επίπεδο και, γενικά, ο σκοπός και οι στόχοι διδασκαλίας για κάθε ευρωπαϊκή γλώσσα που διδάσκεται ως ξένη. 

Περιγράφει με ένα κατανοητό τρόπο τι πρέπει να μάθει ο μαθητής προκειμένου να επικοινωνήσει σε μια ξένη γλώσσα και τι δεξιότητες θα τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε προφορικά είτε γραπτά. Επίσης, περιγράφει το πολιτισμικό περιβάλλον, μέρος του οποίου αποτελεί η γλώσσα αυτή. 

Με το Common European Framework μπορούν εύκολα να αξιολογηθούν οι γνώσεις κάθε μαθητή κι έτσι να διαπιστωθεί η πρόοδός του στην εκμάθηση μιας οποιασδήποτε ξένης γλώσσας, πέρα από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας στην οποία μιλιέται ως μητρική. 

Ρίξτε μια ματιά στο "Επίπεδα και Πτυχία" για να δείτε αναλυτικά τί είναι το κάθε επίπεδο.

Μετά από πόσο καιρό μπορώ να εξεταστώ για να πάρω κάποιο πτυχίο; Βιάζομαι αρκετά και θα ήθελα να προχωρήσω γρήγορα στο αντίστοιχο Lower… αλλά ποιό είναι αυτό στα Ισπανικά;

Μιλάμε για το Β2 το οποίο είναι ένα απαιτητικό επίπεδο κι αν δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, συστήνουμε να το τελειοποιήσετε σε 2 σχολικές χρονιές με 5ωρα προγράμματα την εβδομάδα. Αν δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το εντατικό τμήμα που είναι 6ωρο την εβδομάδα και διαρκεί από μέσα Οκτώβρη φέτος ως μέσα Νοεμβρίου του χρόνου με διακοπές το καλοκαίρι. Κάνει τις δυο σχολικές χρονιές σε ένα ημερολογιακό έτος. Έχει εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα λόγω του ότι το επιλέγουν μαθητές συνειδητά και με πολλή όρεξη για ενασχόληση με την γλώσσα.

Ποιά εξέταση συστήνετε; Αυτήν του Ελληνικού Υπουργείου ή το Cervantes;

Όποια και αν επιλέξετε, είναι επίσημη. Η διαφορά τους είναι ότι το Κρατικό Πιστοποιητικό είναι διαβαθμισμένο με αποτέλεσμα να εξετάζεται κανείς με μία εξέταση σε 2 επίπεδα. Για παράδειγμα δίνεις εξετάσεις στο επίπεδο Β ενιαία και όχι στο Β1 ή Β2 ξεχωριστά. Ανάλογα με το ποσοστό της βαθμολογίας παίρνεις ή το Β1 ή το Β2. Έπειτα έχει σημασία πού θα το χρειαστείς. Για παράδειγμα, στον ιδιωτικό τομέα εξαρτάται από τον κάθε εργοδότη τί πτυχία θα ήθελε να έχει ο υπάλληλός του.

Τα τμήματά σας πόσα άτομα έχουν;

Είναι ολιγομελή. Από 5 μέχρι 9 το πολύ.

Οι τιμές είναι αυτές που αναγράφετε στην προσφορά;

Όλες οι τιμές είναι πολύ προσιτές αλλά αυτές που αναγράφονται στην προσφορά είναι για όσους θέλουν να εξωφλήσουν με μια φορά ή σε δυο δόσεις. Για περισσότερες δόσεις, οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα. Θα σας τα δώσουμε γραπτώς και αποφασίζετε με την ησυχία σας μέχρι την εγγραφή σας.

Κοστίζει η εγγραφή;

Η εγγραφή σας γίνεται με την καταβολή του ποσού των 100 ευρώ, το οποίο όμως αφαιρείται από το συνολικό ποσό των διδάκτρων. Δηλαδή ουσιαστικά είναι δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο όμως κατοχυρώνεται η θέση σας στο τμήμα. 

ΕΔΩ κάνετε την εγγραφή σας διαδικτυακά

Αν αποφασίσω να ξεκινήσω αργότερα, θα υπάρχουν τμήματα;

Βεβαίως. Ξεκινάμε νέα τμήματα αρχαρίων και μέσα Νοεμβρίου και μέσα Φεβρουαρίου και θερινά. Έχει πολλές επιλογές.

Εγώ δεν είμαι αρχάριος/α. Είχα κάνει κάποτε κάποια μαθήματα. Πώς μπορώ να μπω στο κατάλληλο τμήμα;

Μπορείτε να κάνετε τοτεστ επιπέδου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα το οποίο θα μας δείξει (παράλληλα με την μεταξύ μας συζήτηση) ποιό είναι το καταλληλότερο τμήμα για εσένα.

Οι καθηγητές είναι φυσικοί ομιλητές και φιλόλογοι;

Φυσικά. Όσοι δουλεύουμε στο Καστίλλη, είμαστε ισπανόφωνοι και φιλόλογοι με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας. Επίσης, συνεργαζόμαστε με το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Υπουργείο Παιδείας ως αξιολογητές/εξεταστές στα Πτυχία.

Μπορώ να παρακολουθήσω online;

Εννοείται. Τα μαθήματα γίνονται και ιντερνετικά και δια ζώσης (εκτός από την περίοδο απαγόρευσης των μαθημάτων δια ζώσης λόγω πανδημίας).

Τι συμβουλεύετε για να μάθω σωστά τη γλώσσα;

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ανοίγει τις πόρτες ενός άγνωστου πολιτισμού. Όπως το μικρό παιδί μαθαίνει σταδιακά και αργά την μητρική του γλώσσα, έτσι λειτουργεί και η ξένη γλώσσα. Συστήνουμε (πέρα από τα μαθήματα σε εμάς) την καθημερινή επαφή και την προσωπική ενασχόληση με την γλώσσα. Δεν υπάρχει «εύκολη» γλώσσα. Η κατάκτησή της είναι τόσο θαυμαστική όσο και η κατάκτηση της μητρικής μας γλώσσας. Και σήμερα με τα μέσα που διαθέτουμε, είναι κάτι πολύ απλό. Στη σελίδα μας έχετε οπτικοακουστικό υλικό (τηλεόραση, ραδιόφωνο...).

Αρκεί να το αγαπάς.

Αποφάσισα να γραφτώ. Τι πρέπει να κάνω;

Θα μπούμε τώρα στην ιστοσελίδα μας να μας συμπληρώσεις την αίτηση της εγγραφής σου με τα προσωπικά σου στοιχεία, το πρόγραμμα που σ’ ενδιαφέρει και τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξεις και 10 μέρες περίπου πριν την έναρξη των μαθημάτων, θα σε πάρουμε τηλέφωνο.

Ποιά βιβλία να αγοράσω;

Για αρχάριους, είναι η σειρά “Experiencias” της Edelsa. Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο βιβλίο της σειράς μαζί με το βιβλίο ασκήσεων. Προς το παρόν δε θα χρειαστούμε κάτι άλλο. Όταν λάβουμε την εγγραφή σας, θα σας στείλουμε επιπλέον υλικό στο email σας μαζί με το πρόγραμμα σπουδών ανά εβδομάδα. Επίσης, θα σας δοθεί ένας κωδικός για πρόσβαση στο «Alumnos de Castilla».

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και
να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.