Στο Φροντιστήριο Castilla, είμαστε παθιασμένοι με την εκμάθηση της Ισπανικής γλώσσας και τον πολιτισμό. Προσφέρουμε μια ποικιλία μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως προχωρημένους, με στόχο να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να επιτύχουν τους γλωσσικούς τους στόχους.

Διεύθυνση
Φιλικής Εταιρίας 30 Θεσσαλονίκη 54621

Τηλέφωνο
 +30 2310 261 241

Email
 info@castilla.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Τα προγράμματα μας είναι πολλών ειδών ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή. Για το κάθε επίπεδο της γλώσσας υπάρχουν τριών ειδών προγράμματα. Δύο είναι αυτοδιδασκαλίας με βίντεο και υλικό από καθηγητές μας και το τρίτο πρόγραμμα γίνεται στο χώρο μας δια ζώσης με δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακά. Στο χώρο μας, κατά κύριο λόγο πρόκειται για εντατικά τμήματα που με 5ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα από μέσα Οκτώβρη φτάνουν στο Β1.1 τέλη Μαΐου της ίδιας ακαδημαϊκής χρονιάς. Το 5ωρο γίνεται σε δυο μέρες, είτε Δευτέρα και Τετάρτη είτε Τρίτη και Πέμπτη. Αν επιλέξετε το τμήμα της Επικοινωνίας, είναι 3ωρο την εβδομάδα που στο ίδιο χρονικό διάστημα, βγάζει το Α2 επίπεδο.

Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς των Γλωσσών, όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες χωρίζονται στα έξι εξής επίπεδα: Α1, Α2, Β1, Β2, C1 και C2. Αυτό το Πλαίσιο, προσφέρει μια κοινή βάση για τη διδασκαλία και οργάνωση υλικού σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια ή εξετάσεις σε όλη την Ευρώπη. Βάσει του Common European Framework σχεδιάζονται τα επίπεδα γλωσσομάθειας, η οργάνωση του διδακτικού υλικού για κάθε επίπεδο και, γενικά, ο σκοπός και οι στόχοι διδασκαλίας για κάθε ευρωπαϊκή γλώσσα που διδάσκεται ως ξένη.

Περιγράφει με ένα κατανοητό τρόπο τι πρέπει να μάθει ο μαθητής προκειμένου να επικοινωνήσει σε μια ξένη γλώσσα και τι δεξιότητες θα τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε προφορικά είτε γραπτά. Επίσης, περιγράφει το πολιτισμικό περιβάλλον, μέρος του οποίου αποτελεί η γλώσσα αυτή.

Με το Common European Framework μπορούν εύκολα να αξιολογηθούν οι γνώσεις κάθε μαθητή κι έτσι να διαπιστωθεί η πρόοδός του στην εκμάθηση μιας οποιασδήποτε ξένης γλώσσας, πέρα από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας στην οποία μιλιέται ως μητρική. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μιλάμε για το Β2 το οποίο είναι ένα απαιτητικό επίπεδο κι αν δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, συστήνουμε να το τελειοποιήσετε σε 2 σχολικές χρονιές με 5ωρα προγράμματα την εβδομάδα. Αν δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το υπερεντατικό τμήμα που είναι 6ωρο την εβδομάδα και διαρκεί από μέσα Οκτώβρη φέτος ως μέσα Νοεμβρίου του χρόνου με διακοπές το καλοκαίρι. Κάνει τις δυο σχολικές χρονιές σε ένα ημερολογιακό έτος. Έχει εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα λόγω του ότι το επιλέγουν μαθητές συνειδητά και με πολλή όρεξη για ενασχόληση με την γλώσσα.

Όποια και αν επιλέξετε, είναι επίσημη. Η διαφορά τους είναι ότι το Κρατικό Πιστοποιητικό είναι διαβαθμισμένο με αποτέλεσμα να εξετάζεται κανείς με μία εξέταση σε 2 επίπεδα. Για παράδειγμα δίνεις εξετάσεις στο επίπεδο Β ενιαία και όχι στο Β1 και Β2 ξεχωριστά. Ανάλογα με το ποσοστό της βαθμολογίας παίρνεις ή το Β1 ή το Β2. Έπειτα έχει σημασία πού θα το χρειαστείς. Για παράδειγμα, στον ιδιωτικό τομέα εξαρτάται από τον κάθε εργοδότη, τί πτυχία θα ήθελε να έχει ο υπάλληλός του.

Είναι ολιγομελή. Από 5 μέχρι 9.

Οι τιμές εξαρτώνται από το ποιο πακέτο θα επιλέξει κάποιος, αυτό της αυτοδιδασκαλίας με τα βίντεό μας και το υλικό μας, αυτό της αυτοδιδασκαλίας με καθοδήγηση καθηγητή ή αυτό της παρουσίας στο χώρο μας με δια ζώσης μαθήματα. Το τελευταίο πακέτο, δηλαδή όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν στο χώρο μας (είτε δια ζώσης είτε σε απευθείας σύνδεση από το σπίτι τους) έχει 50% έκπτωση στα δυο πρώτα πακέτα. Τα μισά δίδακτρα καταβάλλονται στην αρχή των μαθημάτων και τα άλλα μισά τον Ιανουάριο.

Όχι. Η καταβολή του 50% των διδάκτρων θεωρείται εγγραφή. Έτσι κατοχυρώνεται η θέση σας στο τμήμα.

Βεβαίως. Ξεκινάμε νέα τμήματα αρχαρίων και μέσα Νοεμβρίου και μέσα Φεβρουαρίου και θερινά. Έχει πολλές επιλογές.

Θα σου δώσουμε να μας κάνετε ένα τεστ επιπέδου το οποίο θα μας δείξει (παράλληλα με την μεταξύ μας συζήτηση) ποιό είναι το καταλληλότερο τμήμα για εσένα.

Φυσικά. Όσοι δουλεύουμε στο Καστίλλη, είμαστε ισπανόφωνοι και φιλόλογοι με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας. Επίσης, συνεργαζόμαστε με το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Υπουργείο Παιδείας ως αξιολογητές/εξεταστές στα Πτυχία.

Φυσικά! Τα μαθήματα γίνονται και online και δια ζώσης.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ανοίγει τις πόρτες ενός άγνωστου πολιτισμού. Όπως το μικρό παιδί μαθαίνει σταδιακά και αργά την μητρική του γλώσσα, έτσι λειτουργεί και η ξένη γλώσσα. Συστήνουμε (πέρα από τα μαθήματα σε εμάς) την καθημερινή επαφή και την προσωπική ενασχόληση με την γλώσσα. Δεν υπάρχει «εύκολη» γλώσσα. Η κατάκτησή της είναι τόσο θαυμαστική όσο και η κατάκτηση της μητρικής μας γλώσσας. Και σήμερα με τα μέσα που διαθέτουμε, είναι κάτι πολύ απλό. Αρκεί να το αγαπάς.Αρκεί να το αγαπάς.

Θα μπούμε τώρα στην ιστοσελίδα μας να μας συμπληρώσεις την αίτηση της εγγραφής σου με τα προσωπικά σου στοιχεία, το πρόγραμμα που σ’ ενδιαφέρει και τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξεις και 10 μέρες περίπου πριν την έναρξη των μαθημάτων, θα σε πάρουμε τηλέφωνο.

Είναι η σειρά “Experiencias” της Edelsa μαζί με το βιβλίο ασκήσεων. Προς το παρόν δε θα χρειαστούμε κάτι άλλο. Όταν λάβουμε την εγγραφή σας, θα σας στείλουμε επιπλέον υλικό στο email σας μαζί με το πρόγραμμα σπουδών ανά εβδομάδα.